Handla i Dubai 2013
nav_last.pngLast: blog:3
Masten i Goteborg
Edited: 25 Jan 2014 17:53 by: hampusa
Comments: 0
Tags:
nav_next.pngNext: blog:2
Fina kastruller i Schweiz
Edited: 25 Jan 2014 17:41 by: hampusa
Comments: 0
Tags:

hampusahampusa wrote on 19 Oct 2013 08:48
Tags:

weekend-i-dubai-300x150.jpg
Dubais obligationsmarknad överträffade andra GCC-länderna när det gäller avkastning. Dubai gjorde ett utmärkt jobb att ta itu med investerarnas skepsis om flera skuldförbindelser som var rakt under 2012. 13 Dec 2012 minskade CDS spreads i Dubai med 51% YTD till ~ 217 punkter som visar förbättrad investerarnas förtroende för Dubais kreditrisk.

Dubais ekonomi är inte beroende av oljeintäkter till skillnad från deras grannemirat - Abu Dhabi. Dubai genererar främst sina intäkter från turism, handel, transport och branschen för finansiella tjänster. Alla dessa industrier har utfört mycket väl i 2012 och vi förväntar oss att denna trend fortsätta gå in 2013 samt. http://resa-dubai.se/ Turistnäringen i hög grad gynnats av oroligheter i många andra regionala länder. Dessutom, drabbade många individer från protestländer som Syrien, Egypten köper bostadsfastigheter i Dubai. Detta till stor del stöder fastighetspriser i Dubai.

Dubai ses som en säker tillflyktsort medan Syriska inbördeskriget och förhöjd spänning relaterade till Israel - Iran Kärn-kriga fortsätta att utöva en hel del osäkerhet i MENA-regionen. Vi förstår att avkastningen fallit betydligt under 2012 för många Dubai-baserade företags emittenter. Dock har vi fortfarande möjligheter att hitta bra kap. Vi anser att några av Dubai baserat hög avkastning emittenter är väl positionerade för att erbjuda attraktiv avkastning i 2013. http://www.kopasaljaguld.se/ Vi fortsätter att gilla obligationer utgivna av Nakheel och Dubai holdings mot bakgrund av attraktiv avkastning och företagens förbättra prestanda.

Vi förväntar oss MENAs obligationsmarknaden att generera bond som returnerar 2013 till skillnad från senaste två till tre år, när det genererat kapital som returnerar. Detta scenario gör obligationer av hög avkastning Dubai emittenter ännu mer attraktivt.

Handelsstrategi för Dubais banker
Moodys nedgraderade nyligen fyra Dubai-baserade banker. Bond priser av dessa banker har minskat något efter detta tillkännagivande. Även om vi förstår att Moody's rating åtgärd är rimligt med tanke på försämrade kredit mått av dessa banker, tror vi obligationsräntorna har införliva denna risk. Trots en betydande avkastning skärpning över MENA baserade banker, Dubai banker handel bredare till Qatar, Abu Dhabi och Saudi Arabian banker.

Vi tror inte att denna ratingåtgärd skulle hämma marknadens förtroende i dessa namn som investerare känner tillgång kvalitet tryck på Dubai banker för en lång tid nu. Byråns flytta inte förvåna oss. I själva verket hade de flesta av dessa banker flaggat tidigare att deras tillgångar kvalitet och kapitalisering mått skulle komma under press i 2013/2014 på grund av dålig teckning under fastigheter krisen 2008. Vi anser också att UAE centralbankens beslut att begränsa utlåning till regeringen och regeringen relaterade entiteter är en långsiktig kredit positiva och skulle göra det möjligt för bankerna att hantera deras tillgångarnas kvalitet på lång sikt.

Dubai-baserat bank emittenter förväntas gynnas av stark ekonomisk tillväxt i regionen, möjliga statligt stöd systemisk betydelse, och stark investerarnas efterfrågan. Vi anser att dessa emittenter inte skulle ha några svårigheter att få tillgång till lånemarknaden när det behövs.

Add a New Comment
Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License